Emil Schuldt-Jensen

Mit navn er Emil, og det er mig du møder som behandler, når du booker en tid. Tension Therapy™ er et system, som jeg har grundlagt efter mange års studier af bevægelsesdynamik, anatomi, fysiologi og manuel terapi, udsprunget af mit arbejde med bevægelse, og min glæde ved at bringe mennesker tilbage i balance.

Jeg er vævsnørd, ualmindeligt dygtig med mine hænder, vild med at tænke dybt og bygge mentale modeller, i gang med at træne op til at kunne løbe barfodet over længere afstande, en meget passioneret underviser, og altid i gang med at udvikle på det, jeg laver.

Først og fremmest er jeg dog behandler. Min særlige interesse har det at opløse vævsrelaterede forhindringer for fri og smertefri bevægelse og at hjælpe mennesker med vedligeholdelsen af en sund vævstilstand. Det er noget jeg arbejder med og udvikler på hver dag.

Baggrund

Som barn spillede jeg musik, og havde desværre ikke nogen til at lære mig hvordan man skulle sidde med sådan et instrument. Så det satte sig, og jeg led i mange år af skævhed i kroppen, og sammen med min højde (199cm) har det betydet at jeg særligt i tyverne havde mange udfordringer med at få min krop til at fungere ordentligt. Spændinger omkring skulderbladene, gener i nakken, jævnlige hovedpiner, trætte og ømme fødder, og så videre. Du kender nok historien, eller en der ligner den.

Så mødte jeg i 2006 en underviser i bevægelseslære fra Kina, som vendte min verden på hovedet. I det øjeblik, jeg fik kontakt med hans krop kunne jeg mærke at her var noget, jeg aldrig havde oplevet før. Den modstand, jeg havde været vant til fra mig selv og andre var der simpelthen ikke: Han spændte præcis lige så meget som det var nødvendigt for at udføre den opgave, han var i gang med, hverken mere eller mindre. Og hans bevægelser var flydende og sammenhængende på en måde, jeg aldrig havde set andre steder. Det var en helt ny måde at bruge og være i kroppen på.

Naturligvis var jeg straks helt solgt, og kort efter pakkede jeg min rygsæk og tog til Kina, hvor jeg trænede med ham de næste syv år. Nysgerrig som jeg er, kunne jeg ikke lade være med gradvist at begynde at undre mig over de ting, han kunne. Hvordan kunne det være så svært at mærke, hvordan han bevægede sig, selvom jeg havde hænderne på ham? Hvordan kunne han flytte sig så flydende og frit? Det var næsten som havde han nogle andre led, end jeg.

Stille og roligt begyndte jeg at interessere mig for hvordan kroppen var skruet sammen, og det førte gradvist til en næsten utilstedelig grad af nørderi, som andre ville kalde ‘anatomi- og fysiologistudier’. Jeg kalder det modelbygning. Anatomien og fysiologien er beskrivelser af kroppen, og at have en god model af de materialer eller systemer vi arbejder med er afgørende for at kunne finde effektive måder at nå vores mål på:

Vil du gerne have store muskler? Så skal du vide, hvordan du får dine muskelfibre til at vokse. Er det spænding fibrene skal udsættes for? Er det udmattelse? Er det småskader i vævet? Hvad giver den bedste effekt? Hvad skal de bruge for at vokse, og hvor længe skal de have til at komme sig? For ved du det, kan du regne ud hvordan du skal træne effektivt.

Vil du til gengæld gerne have flydende og smertefri bevægelser? Så skal du vide hvordan både muskelfibre, nervesystemet og flere typer bindevæv fungerer. Og i særlig grad skal du vide noget om spændinger i væv, og hvordan man arbejder med dem. For det er i bund og grund hvad vores bevægeapparat laver: Genererer, transmitterer og konverterer spænding. Det har jeg brugt rigtig lang tid på at lære om, undersøge og udvikle på, og skal man vide det hele, kan det blive temmelig komplekst undervejs.

Systemet

Nu har jeg efter mange års arbejde gjort det enkelt, og skabt et sæt gennemprøvede og effektive manuelle teknikker, der kan hjælpe med at rydde op i alt det, der har sat sig i din krop gennem mange år; og nogle simple øvelser, der kan hjælpe dig med at vedligeholde resultatet, og som kan anvendes i tillæg til en almindelig, fornuftig motionspraksis for at vedligeholde dit vævs frie bevægelighed.

Værktøjerne er tilsammen blevet til systemet Tension Therapy™, som du her får adgang til. Så hvis du sidder med en af mange spændingsrelaterede udfordringer, og specielt hvis du er en af dem, der tror, du aldrig kommer til at have det godt igen – og det er en overbevisning, jeg har hørt mange gange, og som kun sjældent viser sig at være rigtig – så vil jeg med glæde dele det med dig.

En nærmere liste over hvilke udfordringer det kan være, kan du finde på ‘Om metoden’-siden, men kort fortalt, medmindre du har revet noget over eller brækket noget, og det ikke er helet endnu; eller du har en invaliderende autoimmun sygdom, eller pådraget dig en alvorlig skade på nervesystemet, så er der gode chancer for at jeg kan hjælpe; også selvom du ikke har kunnet få hjælp andre steder, og har fået at vide at der ikke er noget at gøre – at det bare er sådan det er, at være dig.

Tag evt. et kig på anbefalingerne nedenfor – de er alle sammen typiske historier. I mange tilfælde kommer her mennesker der har været tæt på at få en operation, hvor en operation viser sig aldeles unødvendig; eller har troet, de ikke kunne arbejde længere, og det har vist sig at det kunne de sagtens. Eller de har en ganske almindelig gene som en hofte- eller lårmuskel der brokker sig, eller et stræk, de ikke kan komme ud i, eller en skulder, der ikke kan nå så langt op som de gerne vil have den til; og så er jeg der i lige så høj grad for det.

Så gå op i menu’en, eller brug knappen nedenfor, og bestil en tid, hvis du synes det lyder som om Tension Therapy™ er det rigtige valg for dig. Jeg ser frem til at lære dig og din udfordring at kende, og at guide dig gennem den og tilbage til en friere, mere smertefri krop.

Få gavn af et Tension Therapy™-forløb.

Er det din første gang til behandling, betaler du kun hvis din udfordring kan adresseres med Tension Therapy™:
Vurderer behandleren efter undersøgelse at årsagen til din tilstand ligger udenfor behandlingens rækkevidde, refunderes det fulde beløb.

Jeg skal spare dig for historien om hvordan jeg tog til Padova og deltog i flere friskvævsdissektioner for at være med til at skille kroppen ad, fordi jeg blev nødt til at komme tættere på kroppens materialer og struktur for at forstå dem så godt som jeg gerne vil; eller hvordan jeg bruger min fritid på at reklassificere fasciesystemet for at skabe et bedre overblik for terapeuter og behandlere, og alle de andre historier om hvor meget jeg holder af det, jeg laver, og hvor investeret jeg er i at sørge for, at det er noget, der fungerer, jeg tilbyder dig. Og hvorfor det også er grunden til at du ikke får en halv men en hel times behandling, når du er her. Men er der noget, du gerne vil vide, så skal du være mere end velkommen til at spørge, når vi ses!

Og er du i tvivl om hvorvidt jeg kan hjælpe netop dig, så finder du mine kontaktoplysninger i bunden af siden. Husk aldrig at sende følsomme oplysninger via ukrypteret mail. Skriv og aftal tid til en telefonisk samtale i stedet.